keskiviikko 17. elokuuta 2011

Halu ja tarve auttaa .

Niin, minulla on. Voimakas halu auttaa ja hoivata ( kuten tutut varmasti tiedätte ). Kerran työhaastattelun päätteeksi minua kuvailtiin voimakkaan hoivaamisvietin omaavaksi ja äidilliseksi. Tulin valituksi tehtävään ;) . 
Työni on auttamista, hoitamista, tukemista. Silti minulla on vielä suurempi halu auttaa. Olisin kiinnostunut kokeilemaan vapaaehtoistyötä jossain päin maailmaa, jos oma taloudellinen tilanne sen sallisi. Olisi ihana auttaa vain puhtaasti sydämestään. 


Monet ystäväni ovat saaneet lahjaksi "pehmeän paketin" http://www.unicef.fi/pehmeapaketti , ja haluankin suositella sitä kaikille. Myös itse olen saanut yhden tälläisen paketin. Se ilahdutti minua suuresti. Elämme tavara paljoudessa ja itsekin materialistin piirteitä omaavana voisin luopua vaikka mistä. 

Pidän kovasti eläimistä ja luonnosta, siksi tuen myöskin WWF:n toimintaa  http://wwf.fi/  ostamalla silloin tällöin heidän tuotteitaan. Työvarusteistani löytyy mm. nämä : 


 aikuisten turvaliivi, nitä ostin myös joulupaketteihin viime vuonna


 penaali ja avainnauha 





Haluan liittää tähän vielä kuvan ystäväni Helenan blogista ( kiitos Helena ) :


Ystäväni oli kirjoittanut kuvan alle  "Voisin olla minä ja lapseni, ja silti joku toinen."
(lainattu suoraan Helenalta)  Katsoin kuvaa kauan . Minut se ainakin pysähdytti.

Myös Suomessa tarvitaan apua. Joka joulu olemme vieneet poikani kanssa pelastusarmeijan joulupadoille muutaman paketin ja vähän rahaa. Poikani on innoissaan tästä perinteestämme. Paketin päälle kirjoitetaan esim . tytölle 6v , miehelle , vauvalle jne .Suosittelen!



MLL viettää tänä vuonna vapaaehtoistoiminnan vuotta. Olisiko tässä seuraava auttamis kanavani..? http://www.mll.fi/tue/vapaaehtoiseksi/

kuva lainattu http://papunet.net/tietoa/materiaalit/kuvapankki.html


Auttaminenhan lähtee kuitenkin aivan tästä hetkestä. Hänestä, joka on siinä ihan vieressä. Aina ei omat voimat ja taidot riitä, tärkeintä on, että yrittää ja kuuntelee.  Aina ei myöskään jaksa auttaa, tai jos auttaa liikaa , niin uupuu itse. Liiallinen kiltteys on kulkenut mukanani lähes koko elämäni, joten tiedän, mistä puhun.

Kaikille liialliseen kiltteyteen taipuvaisille suosittelen kirjaa:

Autetaanhan toisiamme <3 http://www.youtube.com/watch?v=G9U_6rXVFl0




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti